Eclipse

Det har blivit en hel del Eclipse på sistone. För rutinerade brädspelare är det antagligen ingen nyhet men för dig som inte vet något om det kan jag berätta att det är ett episkt science fiction-spel med inslag av både resurshantering och rymdstrider.

ECLIPSE1

Innan det släpptes hoppades vissa att Eclipse skulle vara ett Twilight Imperium light men det visade sig i själva verket vara ett eurospel med worker placement mekanik. Ett mycket bra sådant dessutom. Att det går att spela på 2-3 timmar gör inte det hela sämre. Ett riktigt kul inslag är att du som spelare har stor möjlighet att uppgradera dina rymdskepp genom att forska fram olika teknologier. Det finns inte någon statisk, från början given, spelplan utan den byggs under spelets gång av spelarna genom att de utforskar rymden. Detta bidrar till stor variation och gör att varje ny spelomgång känns fräsch och spännande.

DSC_0603

Eclipse är ett spel som jag rekommenderar till alla som tycker om strategispel av något slag. Det underlättar om man gillar science fiction, eftersom det är ett starkt genomgående tema, men det är inte på något sätt ett måste för att kunna uppskatta det. Eclipse är ett spel som jag själv kommer att fortsätta spela ett bra tag framöver.

Annons

Etiketter:, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: