Street Fighter-dokumentär

För ett par dagar sedan lades I Am Street Fighter – 25th Anniversary Documentary upp på YouTube. Det är en dokumentär som tar upp varför Street Fighter blev ett så populärt spel, hur dess community har utvecklats och innehåller intervjuer med både spelare och spelutvecklare. Med sina dryga 70 minuter tyckte jag att den mot slutet blev lite väl långrandig, då alla inblandade ombeds att berätta vad som hade hänt om Street Fighter aldrig hade funnits. De partier där folk stämmer upp i en enig hyllningskör till spelet kändes även det mindre intressant. Jag hade gärna sett lite fler intervjuer med de som var inblandade i själva spelutvecklingen, vilket hade kunnat ge en djupare inblick i hur karaktärer, spelmekanik etc. tog form. Trots detta var det en intressant dokumentär fylld av intervjuer med profiler från både Japan och USA. Har du något intresse av Street Fighter är den helt klart värd att se!

Annons

Etiketter:, ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: